Toplotna črpalkaTermodinamična naprava, ki sprejema toplotno energijo iz okolice, pa naj bo to iz zraka, zemlje ali vode in nato to toplotno energijo s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo ter s tem ogreje vodo, se imenuje toplotna črpalka. Toplotna črpalka torej iz vira iz okolice ogreje vodo, pri svojem delu pa v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje zniža račun za ogrevanje tudi do 70%. Poleg tega toplotna črpalka zmanjša tudi emisije ogljikovega dioksida. Z vgradnjo toplotne črpalke torej privarčujete pri stroških za ogrevanje stanovanja in sanitarne vode ter pripomorete k znižanju obremenitve okolja z ogljikovim dioksidom. Podjetje Tersus pa je tisto, ki vam nudi projektiranje, vgradnjo, vzdrževanje ter servis toplotne črpalke zrak-voda. Delo podjetja Tersus se vrši preko pooblaščenih monterjev na področju celotne Slovenije.

 

Podjetje Tersus vam ponuja toplotno črpalko zrak-voda znamke Atlantic. Tovrstna toplotna črpalka je enostavna in ne zahteva večjih gradbenih posegov, kot črpalke zemlja-voda, voda-voda. Pri črpalki zrak-voda namreč ni potrebno izdelati nobenih vrtin oziroma zemeljskih kolektorjev. Montaža črpalke zrak-voda je podobna montaži klimatske naprave. Strokovnjaki tako montažo lahko opravijo v enem dnevu. Atlantic toplotne črpalke zrak-voda je mogoče dobiti v treh različnih izvedbah, o katerih si lahko več preberete na spletni strani omenjenega podjetja ali pa povprašate strokovno ekipo. Podjetje Tersus vam ponuja tudi dodatno opremo, kot so ločeni bojlerji, set za hlajenje, set za ogrevanje bazena in podobno.

 

Za več informacij o toplotnih črpalkah zrak-voda, ki jih ponuja ekskluzivni distributer toplotnih črpalk Atlantic, obiščite njihovo spletno stran.

Kategorije